verbonden met God en elkaar

“Trakteren!” was een reactie van een bezoeker van de ‘Open Kerk’. We hadden het op de ‘Open Kerk’ over de start van de koffieochtend in 2017. Dat we toen flyers in de buurt hadden verspreid. “Toen was ik nog niet zo ver, maar ik heb het altijd onthouden”, zei een gast. Zij kwam na 6 jaar voor het eerst binnenlopen.

In de begintijd hadden we soms 1 tot en met 5 bezoekers. Nu ontvangen we met 3 medewerkers gemiddeld 15 gasten op een morgen. We zitten in zowel zaal 1 als de hal voor een bakkie koffie, een gesprek of een spelletje. Gasten komen door weer en wind; met regenpak van de scooter of verkleumd uit de scootmobiel. Aan motivatie om te komen ontbreekt het niet!

Het is door een mengeling van buurtgenoten en kerkleden een gezellig en boeiend samenzijn. Onder het genot van een bakkie kunnen we het hebben over koetjes en kalfjes, maar ook over ingewikkelde thema’s of diepe levensvragen. We proberen met elkaar mee te leven, zoals het vieren van verjaardagen met zelfgebakken cake of iets lekkers uit een thuisland, een ansichtkaart sturen bij ziekte of zorg. Of we geven we elkaar tips als er wat leuks te doen is in de stad.Met enige regelmaat hebben we activiteiten, bijv. spreukentegeltjes maken, kerstlichtje verven, paasbloemstuk maken, in de zomer gezonde smoothies maken, met herfstdingen knutselen. De spelletjesmorgen met een schoolklas van de Smaragd was een groot succes.

Wij, medewerkers van de Open Kerk, zijn dankbaar voor de mooie contacten in de afgelopen jaren! In de kerk zijn we bij God thuis, en is iedereen welkom. Die gastvrijheid willen we in de ‘open kerk’ aan de bezoekers bieden. Wees welkom op de woensdag tussen 10 en 12 uur in de OK!