verbonden met God en elkaar

Nieuws

Dit is nog even een herinnering aan het zomerdienstrooster, wat geldt vanaf zondag 23 Juli t/m 27 Augustus. De eerste drie weken geen diensten in de Opstandingskerk, de laatste 3 weken weer wel, maar met andere tijden! 

Ook in de zomer is iedereen van harte welkom bij de koffieochtenden in de Opstandingskerk. Elke woensdag van 10:00u tot 12:00u kan je binnenlopen voor een praatje, een spelletje of een bakkie koffie. Het maakt niet uit of je wel of geen lid van onze gemeente bent. Neem gerust iemand mee.

Tot gauw!

Ook de komende zomerperiode hebben we als Zwolse NGK gemeenten weer gezamenlijke diensten. De Opstandingskerk zal daarbij slechts 3 van de 6 keer open zijn, dus een mooie kans om eens ergens anders te buurten. Alle voorgangers zullen spreken over één of meer verhalen uit het Oude Testament.  

Jongerencommunity Beloved voor jongeren van 17-25 jaar. Elke eerste vrijdag van de maand, ontmoeting bij Wijkboerderij de Klooienberg, vanaf 20.00 uur.

Zaterdag 24 september 2022 is het burendag. Ook wij doen daar graag aan mee. U bent tussen 10:00u en 13:00u van harte welkom in de Opstandingskerk, Esdoornstraat 25.

Er is aan jong en oud gedacht, met onder andere een springkussen, schminken, bingo, koffie en gebak.

Vrijdag 2 september willen we weer samenkomen voor een gezellige avond vol ontmoeting. Namens Beloved wil ik je graag uitnodigen, en neem gerust een vriend/vriendin mee. Beloved richt zich op jongeren van 17 - 25 jaar. Je kunt vanaf 20:00u komen aanwaaien bij wijkboerderij de Klooienberg. Je hoeft geen lid te zijn van een kerk, je niet vooraf op te geven en toegang is gratis.

Elke eerste vrijdag van de maand zijn we aanwezig aan de Klooienberglaan 1. Vuur, borrel en spel zijn onze vaste ingrediënten en soms is er een wat grotere activiteit. Kom alleen of met anderen, je bent van harte welkom.

Zondag 17 juli sluiten we met de Bijbelclub en de Schatzoekers kinderen het seizoen 21/22 af. Dan breekt een korte vakantie periode van 4 weken aan. 

Door de vakantieperiode is het voor de Bijbelclub en Schatzoekers niet mogelijk een goede invulling te geven aan programma. Door afwezigheid van voldoende begeleiding en assistenten is er daarom voor gekozen om ook bij deze groepen even een rustperiode in te lassen. Voor de jongere kinderen van de bijbelclub, waarbij een kerk zit mogelijk te lang is, is er wel de mogelijkheid om gebruik te maken van de crèche, deze toppers blijven wel alle weken draaien.

Wij hopen al jullie mooie, unieke en lieve kinderen na de zomervakantie weer op onze clubs te ontmoeten. We zien jullie weer op 28 augustus.

Op woensdagmorgen gaat de ‘open kerk’ in de zomervakantie gewoon door. We zijn er tussen 10 en 12 uur voor een kop koffie/thee/ranja, een praatje, en/of spelletje. Is het een beetje stil in jouw omgeving, is iedereen op vakantie, of ken je iemand voor wie dit wel wat is, loop dan rustig binnen. Ook als je wilt kennismaken met wat er zoal gebeurt op de woensdagmorgen (kerk in de buurt) een mooie gelegenheid om eens te kijken.

In de periode van zomervakanties willen we ook graag in verbinding met elkaar blijven. In dat kader organiseren we twee momenten om samen te eten. Samen als broers en zussen NGK en GKV en met contacten uit onze buurt, veelal via Open Kerk of anderszins. 

In de zomerperiode hebben we als Zwolse GKv- en NGK gemeenten weer gezamenlijke diensten. De Zwolse predikanten hebben afgesproken om te preken over teksten uit het Spreukenboek zodat het een zomer vol Wijsheid wordt! Achter de namen staan steeds de teksten vermeld waarover de preek gaat. Houd er rekening mee, dat sommige predikanten op verschillende zondagen over dezelfde tekst preken. De morgendienst in de OK begint deze weken om 9.00 uur! Van harte welkom.

Op 18 juli start de Sonrise Sportweek. Zowel in de wijk AA-landen als in de wijk Dieze zijn wij hierbij betrokken. Van harte welkom. Hieronder vindt u het programma in Dieze, dat plaats zal vinden in Park De Hogenkamp, schuintegenover ons kerkgebouw.

Iedere woensdagochtend is de kerk geopend voor een praatje en een bakkie, een spelletje en/of wat te lezen voor bewoners uit de wijk. Als gemeentelid ben je ook welkom als je het leuk vindt anderen te ontmoeten. Ook kunnen deze ochtenden fijn zijn om eens iemand mee te nemen naar een ontmoetingsmoment in de Opstandingskerk.

We zijn open van 10 tot 12 uur.  

Namens de ‘open kerk’- vrijwilligers,
Jenneke en Lisanne

Website door Inxpact