verbonden met God en elkaar

Nieuws

Op Nieuwjaarsdag is de Opstandingskerk open om elkaar een gezegend nieuwjaar te wensen. Welkom vanaf 10.00 uur!


oliebollen

Kerst vieren in een bijzondere sfeer, meegenomen in aanbidding door Graham Kendrick: één van de meest gerespecteerde aanbiddingsleiders ter wereld. Dat is een kerstfeest om nooit te vergeten. En met de medewerking van de schitterende vocalen van Forever Worship en Sisters Vocal Group wordt het alleen maar mooier. Zij delen als één familie het podium tijdens avonden voor de hele familie: de Shine the Light of Christmas tour trekt van 21 t/m 23 december door Nederland met op 23 december een avond in de Opstandingskerk.

Wil je tijdens de barre regenbuien toch nog mooie momentjes beleven? Kom dan naar de koffieochtend op woensdag! Wim Helder komt ons dan wijzen op de herfstvogels in Nederland. Deze koffieochtend is op 16 okt. van 9.30 tot 12.00 uur in de hal van de Opstandingskerk aan de Esdoornstraat 25. Tot ziens!

Op woensdag 2 oktober willen we de burendag in Diezerpoort/Holtenbroek voortzetten. U/jij bent van harte welkom voor een bakkie koffie, een praatje of spelletje. Van 9.30 tot 12.00 uur aan de Esdoornstraat 25 (in de hal van de Opstandingskerk). En neem gerust je eigen buren mee!

20190919130156 kledingbeurs ok 2019 flyer poster 1Is uw kind ook zo gegroeid dit jaar? Past de winterkleding niet meer? En dames, toe aan wat nieuws in de kledingkast? Doe dan mee met de kledingbeurs! Kinderkleding, speelgoed en dit keer ook dameskleding. Dit jaar op vrijdagavond 18 oktober van 18.30 - 20.30 uur.

Voor info over het inleveren van kleding of speelgoed, en als je mee wilt helpen, mail naar: kledingbeurs.okzwolle@hotmail.com.

MinistrycursusBidden om de heelheid van Gods Koninkrijk
Voor de zomer is de nieuwe Ministrycursus van New Wine geïntroduceerd tijdens een meerdaags event in de Opstandingskerk (GKV Zwolle-Noord). Dit najaar zal de cursus ook gegeven worden in onze gemeente. Het is een cursus die je verder wil helpen in het samen bidden om de heelheid van Gods Koninkrijk. Gelukkig werken steeds meer kerken met gebedsteams rond een dienst.

In de cursus komen thema’s langs als heelheid (sjaloom), luisterend bidden in afhankelijkheid van de Geest, vergeving ontvangen en geven, verschillende dimensies van genezing. Via bijbels onderwijs en praktijkoefening mogen we groeien in inzicht in het Koninkrijk, onze roeping, autoriteit, kracht en vrijmoedigheid.

De thema’s die langskomen in deze cursus vinden we dermate belangrijk dat we er een aantal morgendiensten aan wijden, op de zondagen 6 en 13 oktober en 3 en 17 november). De week erna is er dan op woensdagavond 9 en 16 oktober en op woensdagavond 13 november en woensdagavond 20 november ruimte voor meer verdieping en praktijkoefening.

De diensten op zondag zijn uiteraard vrij toegankelijk. Voor het cursusdeel moet je je opgeven bij leerhuis@gkvzwollenoord.nl. Belangstellenden en vooral mensen die deel uitmaken van een gebedsteam of zo’n team graag zouden opzetten in hun gemeente zijn van harte uitgenodigd! De diensten en cursusavonden worden verzorgd door Wim Noordzij (eerste twee delen) Jaap Ophoff (laatste twee delen). Kosten (voor de cursusavonden) zijn 20 euro pp. Aanmelden kan tot 29 september. Graag delen.

Meer informatie over de cursus kun je vinden op https://www.new-wine.nl/connect/gebed/ministry-cursus/

Een nieuw begin is het thema voor de middagdiensten.

Op 1 september begin ik bij Genesis 1:1. God maakt een nieuw begin; er was dus al wat. De Hebreeuwse Bijbel opent je ogen voor dit mysterie.

Op 8 september preek in over het begin van het NT in Marcus 1; er is meer dan de aardse werkelijkheid.

Op 15 september komen de lijnen samen in HC zondag 1. Drie keer een nieuw en veelbelovend begin. 

Wim Noordzij

Ook in de zomer ben je gewoon welkom bij de koffieochtenden in de hal van de Opstandingskerk. Elke woensdag van 9.30 tot 12.00 uur kan je binnenlopen voor een praatje, een spelletje of een bakkie koffie. En neem gerust je buurman mee! (of een ander) Tot woensdag!

 

Op woensdag 19 juni is er na de 'open kerk' om 11.30 uur een lunch. Hartelijk welkom om hieraan mee te doen!

In de vier middagdiensten van juni staat de heilige Geest centraal. Op 16 juni gaat Marien Clement weer voor (hij loopt in onze gemeente een preekstage) en hoopt dan te spreken over de leiding van de heilige Geest in 'normale' en in 'bijzondere' gevallen aan de hand van een paar passages uit het boek Handelingen.

Zoals het nu lijkt ga ik zelf één keer thematisch spreken over de heilige Geest en op 9 en 23 juni aan de hand van een concrete bijbeltekst. Komende zondagmiddag 2 juni wil ik een verdere uitwerking geven van een element uit de tweedelige serie over de Drie enige God. Dat zal gaan over de Geest als schepper en herschepper. Afgelopen zondagmorgen sprak ik over Marcus 16 waar Jezus zegt tegen zijn leerlingen, dat ze het goede nieuwe nieuws aan elk schepsel moeten vertellen. Een klein detail dat ons stil zet bij Gods verlossing van de ganse schepping. De rol van de heilige Geest daarin vraagt om verdere uitwerking. Waar zien we de Geest aan het werk in de schepping/de wereld? Niet alleen de kerk is het werkterrein van de Geest. Heel de wereld. Waar zien we dat aan? En wat betekent dat voor ons als we vervuld worden met de heilige Geest? Zonder er een politieke preek van te maken, zijn hier lijnen te trekken naar het klimaat debat.

Hartelijk welkom 2, 9, 16 en 23 juni om 16.30 uur

Jaap Ophoff

ministryGROEIEN IN HEELHEID. Dat is het thema van het Ministry-event van New Wine dat van 16-18 mei in de Opstandingskerk wordt gehouden. Over Gods Koninkrijk, gebed en genezing. Ook jij kunt erbij zijn. Daarvoor moet je je wel opgeven via bijgaande link. Bekijk in elk geval even het promotiefilmpje.

 

Als je door het Westerveldse bos loopt of fietst, kun je vogels zien en horen fluiten en mooie bloemen en planten zien. Wat een mooi stukje natuur en dat zo dichtbij! Gerard Bredewold is een echte liefhebber: al jaren maakt hij mooie foto’s van wat hij daar ziet.

Dat gaat hij op woensdagmorgen 8 mei laten zien en hij kan er ook prachtig bij vertellen. Mis dat niet!

Natuurlijk is er ook koffie en thee. En is het niet leuk om een kennis of buurman/vrouw mee te nemen? Je bent welkom vanaf 9.30 uur in de Opstandingskerk.

20190123093738 db047aa6 f669 4ede bff3 8df9c2cc2e32Welkom! Iedere 1e zondag van de maand willen we de mogelijkheid bieden om na de ochtenddienst samen te eten. Neem wat lekkers mee om te delen.

Voor wie? Iedereen die daar de betreffende zondag zin in heeft en neem gerust gasten mee! Zondag 3 februari is de aftrap, hopelijk tot dan!

Niet onbelangrijk: als je vindt dat je slecht bent in koken, geen tijd of geld er voor hebt, je bent ook welkom met niets of in het geval van slechte kookkunsten een zak krentenbollen.

20181227212410 oliebolOp 2 januari 2019 is de Opstandingskerk open om elkaar een goed en gezegend nieuwjaar te wensen! Welkom van 9.30 tot 12.00 uur in de Opstandingskerk voor iedereen!

Dit keer valt de 2e Kerstdag op een woensdag, de dag waarop we gewoonlijk ‘Open Kerk’ houden en daarom zijn we ook nu open op 26 december van 10.00 tot 12.00 uur, om als kerk- en buurtgenoten elkaar te ontmoeten. Dus jullie zijn allemaal van harte welkom in de Opstandingskerk voor een kop koffie/chocolademelk, een praatje en/of een spelletje.

Kom gerust aan, alleen of met je gezin en doe mee! Tot ziens!

Website door Inxpact