verbonden met God en elkaar

Nieuws

Ook in de zomer ben je gewoon welkom bij de koffieochtenden in de hal van de Opstandingskerk. Elke woensdag van 9.30 tot 12.00 uur kan je binnenlopen voor een praatje, een spelletje of een bakkie koffie. En neem gerust je buurman mee! (of een ander) Tot woensdag!

 

In de zomerperiode van zondag 14 juli tot en met zondag 18 augustus 2019 zijn er gezamenlijk kerkdiensten, die worden gehouden op diverse locaties en tijden in Zwolle. In deze diensten is iedereen die God wil dienen van harte welkom om samen te zingen, te bidden, te luisteren en te vieren. De diensten in de Opstandingskerk worden om 11.00 uur gehouden.

Op woensdag 19 juni is er na de 'open kerk' om 11.30 uur een lunch. Hartelijk welkom om hieraan mee te doen!

In de vier middagdiensten van juni staat de heilige Geest centraal. Op 16 juni gaat Marien Clement weer voor (hij loopt in onze gemeente een preekstage) en hoopt dan te spreken over de leiding van de heilige Geest in 'normale' en in 'bijzondere' gevallen aan de hand van een paar passages uit het boek Handelingen.

Zoals het nu lijkt ga ik zelf één keer thematisch spreken over de heilige Geest en op 9 en 23 juni aan de hand van een concrete bijbeltekst. Komende zondagmiddag 2 juni wil ik een verdere uitwerking geven van een element uit de tweedelige serie over de Drie enige God. Dat zal gaan over de Geest als schepper en herschepper. Afgelopen zondagmorgen sprak ik over Marcus 16 waar Jezus zegt tegen zijn leerlingen, dat ze het goede nieuwe nieuws aan elk schepsel moeten vertellen. Een klein detail dat ons stil zet bij Gods verlossing van de ganse schepping. De rol van de heilige Geest daarin vraagt om verdere uitwerking. Waar zien we de Geest aan het werk in de schepping/de wereld? Niet alleen de kerk is het werkterrein van de Geest. Heel de wereld. Waar zien we dat aan? En wat betekent dat voor ons als we vervuld worden met de heilige Geest? Zonder er een politieke preek van te maken, zijn hier lijnen te trekken naar het klimaat debat.

Hartelijk welkom 2, 9, 16 en 23 juni om 16.30 uur

Jaap Ophoff

ministryGROEIEN IN HEELHEID. Dat is het thema van het Ministry-event van New Wine dat van 16-18 mei in de Opstandingskerk wordt gehouden. Over Gods Koninkrijk, gebed en genezing. Ook jij kunt erbij zijn. Daarvoor moet je je wel opgeven via bijgaande link. Bekijk in elk geval even het promotiefilmpje.

 

Als je door het Westerveldse bos loopt of fietst, kun je vogels zien en horen fluiten en mooie bloemen en planten zien. Wat een mooi stukje natuur en dat zo dichtbij! Gerard Bredewold is een echte liefhebber: al jaren maakt hij mooie foto’s van wat hij daar ziet.

Dat gaat hij op woensdagmorgen 8 mei laten zien en hij kan er ook prachtig bij vertellen. Mis dat niet!

Natuurlijk is er ook koffie en thee. En is het niet leuk om een kennis of buurman/vrouw mee te nemen? Je bent welkom vanaf 9.30 uur in de Opstandingskerk.

20190123093738 db047aa6 f669 4ede bff3 8df9c2cc2e32Welkom! Iedere 1e zondag van de maand willen we de mogelijkheid bieden om na de ochtenddienst samen te eten. Neem wat lekkers mee om te delen.

Voor wie? Iedereen die daar de betreffende zondag zin in heeft en neem gerust gasten mee! Zondag 3 februari is de aftrap, hopelijk tot dan!

Niet onbelangrijk: als je vindt dat je slecht bent in koken, geen tijd of geld er voor hebt, je bent ook welkom met niets of in het geval van slechte kookkunsten een zak krentenbollen.

20181227212410 oliebolOp 2 januari 2019 is de Opstandingskerk open om elkaar een goed en gezegend nieuwjaar te wensen! Welkom van 9.30 tot 12.00 uur in de Opstandingskerk voor iedereen!

Dit keer valt de 2e Kerstdag op een woensdag, de dag waarop we gewoonlijk ‘Open Kerk’ houden en daarom zijn we ook nu open op 26 december van 10.00 tot 12.00 uur, om als kerk- en buurtgenoten elkaar te ontmoeten. Dus jullie zijn allemaal van harte welkom in de Opstandingskerk voor een kop koffie/chocolademelk, een praatje en/of een spelletje.

Kom gerust aan, alleen of met je gezin en doe mee! Tot ziens!

Kom op 8 december in de Opstandingskerk genieten van ‘Kerst bij Joke Buis’. Zangeres Joke Buis en haar band brengen prachtige kerstklassiekers, intieme luisterliedjes en persoonlijke verhalen van Joke in een ouderwets gezellige setting.

Laat u tijdens het avondvullende programma onder meer verrassen door bekende en minder bekende liederen, die hertaald zijn en in hun nieuwe, frisse vorm de kerstboodschap dichtbij brengen. De concerten van Joke kenmerken zich daarnaast door een warme, gezellige sfeer waarin bezoekers zich direct thuis voelen. Het samen zingen van kerstklassiekers over de komst van de Here Jezus vormt daarbij een prachtige opmaat naar het kerstfeest.

Reserveren: truetickets/jokebuis 
Wanneer: Zaterdag 8 december a.s. 20.00 uur.
Waar: Opstandingskerk, Esdoornstraat 25 in Zwolle

OK Bidden banner

Onze website is aangepakt en voorzien van een frisse, nieuwe lay-out! Inhoudelijk zijn er ook wat aanpassingen gedaan.

Wilt u een nieuwsbericht op onze site laten plaatsen, mail dan naar website@opstandingskerkzwolle.nl.Gemeenteleden die een bericht willen plaatsen op de website verwijzen we door naar OK-net.

Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft vanaf nu, voor iedereen, de gratis app Mijn Bijbel gelanceerd. Met de app kan iedereen in zes vertalingen de Bijbel lezen, waaronder de Bijbel in Gewone Taal (BGT), de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de NBG 1951, de Statenvertaling. De vertalingen kun je downloaden en daardoor ook offline lezen.

De app Mijn Bijbel is downloadbaar in de Google Play Store en de App Store. Informatie over het downloaden van de gratis bijbelapp kun je vinden op www.mijnbijbel.nl

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem

algemeen givt

Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, want bijna iedereen betaalt met de pinpas. Daarom is er in de Opstandingskerk de gelegenheid om digitaal te collecten. Dat doen wij samen met Givt; het bedrijf dat deze oplossing maakt. 

Website door Inxpact