verbonden met God en elkaar

Jullie zullen het vast gehoord of gelezen hebben: het kabinet zet steeds meer deuren open naar het 'oude normaal'. Daarmee wordt het ook voor alles wat kerken organiseren weer een stuk makkelijker. Nog niet alles kan. Ik zet hier namens de regiegroep voor jullie op een rijtje wat er vanaf zondag kan en mag. Daarbij baseren we ons als regiegroep op de nieuwste update van steunpunt kerkenwerk én op de risicokaart per regio op rijksoverheid.nl

1. De anderhalve meter afstand is ook in het kerkgebouw dé maatregel die blijft! We kunnen dus de kerkzaal nog niet vullen met 500 mensen. We houden het op 100 mensen in de dienst exclusief alle medewerkers. Bij elkaar zit je dan op 110 á 120 mensen.

2. Er hoeven geen mondkapjes meer gedragen te worden als de anderhalve meter gehandhaafd kan worden. Kom op zondag op tijd en verspreid (niet allemaal tegelijk tussen kwart voor tien en tien voor tien) naar de dienst als je je hebt opgegeven en toegelaten bent. Dan kan die anderhalve meter makkelijker gehouden worden. De afgelopen weken, zeker ook afgelopen zondag, leverde dat stress op: te veel mensen kwamen tegelijk aan bij de OK. Ik snap dat het lastig is: als iedereen nu om half tien komt werkt ook niet. Toch helpt het als meer mensen wat eerder komen. 

3. Registratie en check bij binnenkomst blijven. 

4. We mochten al samen zingen, maar dan op praatniveau/zachtjes. We mogen nu gewoon zíngen. Samen zingen. Dan zing ik en hoor naast mijn eigen stem ook die van de anderen. 

5. Er zijn vanaf 26 juni geen beperkingen in aantallen meer voor thuis, mits de anderhalve meter gehandhaafd kan worden. Dat biedt weer aanzienlijk meer ruimte voor kringen (bijbelstudie, sporten, eten, leesclub, groeigroep enz) om bij elkaar te komen. 

6. Als je met een groep samenkomt waarvan iedereen compleet gevaccineerd is, kun je gewoon naast elkaar zitten zonder anderhalve meter. Dit vraagt om openheid zonder veroordeling: je bent vrij om je wel of niet te laten vaccineren. Gun de ander dat hij/zij heeft besloten dat niet te doen. Gun de gevaccineerde het voordeel er van. Dit kan betekenen dat je in sommige gevallen geen anderhalve meter afstand hoeft te houden. Dat geldt dus alleen als iedereen gevaccineerd is. 

Namens de regiegroep, Jaap Ophoff

Website door Inxpact