verbonden met God en elkaar

20210917063646 kerkzaal vak bij het kruisWat betekent het besluit van de regering om per 25 september de anderhalve meter maatregel te beëindigen voor kerken? Een regiegroep binnen de Opstandingskerk heeft besloten dat we vanaf zondag 26 september in het grootste deel van de kerkzaal weer gewoon naast elkaar kunnen zitten. In de hele kerkzaal vervalt de anderhalve-meter-afstand-maatregel, behalve In het vak naast het kruis. Daar blijft de anderhalve meter afstand (met twee stoelen tussen mensen van verschillende adressen) gelden.

Dit vak is dus allereerst bedoeld voor mensen die om uiteenlopende redenen kiezen voor gezonde afstand. Als je om andere redenen in dit vak terecht komt (de kerkzaal raakt voller, het is vier voor tien o.i.d.) heb je je ook te houden aan de spelregels in dit vak. In dit vak blijft de afstand tussen de rijen ook hetzelfde als nu. Terwijl in de rest van de kerkzaal de rijen stoelen weer dichter op elkaar worden gezet, maar iets minder dicht dan voor Corona. Op deze manier proberen we het opheffen van de anderhalve meter maatregel recht te doen én rekening te houden met verschillende situaties en wensen van gemeenteleden.

Dit is de belangrijkste wijziging. Veel andere maatregelen blijven nog van kracht:

  1. alleen naar binnen via de hoofdingang
  2. je jas meenemen naar je plek in de kerkzaal
  3. opstoppingen in de hal voorkomen: daarom na de dienst naar buiten via de nooduitgangen aan de linkerkant. Alleen mensen op de galerij mogen via de hal naar buiten
  4. bij klachten die op Corona kunnen wijzen blijf je thuis
  5. geen koffie voor de dienst (alleen voor medewerkers)
  6. na afloop koffie buiten als het weer het toelaat

Deze aanpak willen we een maand lang toepassen. Als er (landelijk) niets bijzonders gebeurt geldt dit hele verhaal tot 24 oktober. Je zou door alle spelregels bijna vergeten waar het om draait: welkom (terug) in de kerk! Je hoeft niet bang te zijn dat er geen plek voor jou is: zitplaatsen genoeg. Als je behoefte hebt aan enige afstand: daar is een heel vak voor gereserveerd. Zo hopen we dat ontmoeting en samen zingen, wat het meest gemist werd, weer steeds normaler worden.

Website door Inxpact