verbonden met God en elkaar

algemeen givt

Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft, want bijna iedereen betaalt met de pinpas. Daarom is er in de Opstandingskerk de gelegenheid om digitaal te collecten. Dat doen wij samen met Givt; het bedrijf dat deze oplossing maakt. 

Hoe werkt het?

De oplossing van Givt werkt met een smartphone, een Apple of een Android, en een zender in de collectezak. De gever geeft in de Givt-app aan hoeveel hij of zij wilt geven en haalt de telefoon langs de zender in de zak en de gift is gedaan. Het lijkt daarom heel erg op geven met contant geld.

Het systeem is zo gemaakt dat er geen internetverbinding nodig is tijdens het geven. Net als bij contant blijft de gever anoniem, zodat de penningmeester niet kan zien wat een individu heeft gegeven. Een ander voordeel van geven met Givt is dat iedere gebruiker elk jaar een overzicht krijgt van al zijn giften die door de belastingdienst wordt geaccepteerd.

Wat heb je nodig om te geven met de smartphone?

Om te geven met Givt heb je natuurlijk een smartphone nodig met Android of iOS van Apple. Op de smartphone moet de app van Givt ge├»nstalleerd zijn en het is aan te raden om de installatie voor de dienst te doen, omdat je een aantal stappen moet nemen voordat u kunt geven. Zoek daarvoor in de App Store of Google Play naar Givt of ga naar de site www.givtapp.net/download. Eenmaal ge├»nstalleerd kunt u direct uw e-mailadres invoeren en beginnen met geven. U kunt op een later moment uw verdere registratie afronden. Hierbij zult u een aantal persoonlijke gegevens moeten invoeren (denk hierbij aan adres, mobiele nummer en rekeningnummer) en een machtiging afgeven zodat er geld van uw rekening kan worden afgeschreven. De Givt-app is zo ontworpen dat u makkelijk door dit proces wordt geleid.

Met Givt is onze kerk klaar voor de toekomst en kunnen we gewoon aan de collecte blijven geven. Het mag immers niet zo zijn dat met het verdwijnen van contant geld, het geven aan goede doelen in het nauw kan komen.

Contant geld

Geef je liever contant? Geen probleem, want naast het geven met je mobiele telefoon kan je altijd contant geld geven aan de collecte. Ook zullen de collectebonnen blijven bestaan.

Website door Inxpact