verbonden met God en elkaar

jaap ophoff

Ik ben Jaap Ophoff. Mijn achternaam kun je in Zwolle en omgeving (vooral Dalfsen) vaker tegenkomen. De familie van mijn vaders kant komt uit Ankum bij Dalfsen. Mijn moeder is opgegroeid in Leeuwarden. Van mijn vader en moeder heb ik als eerste over God gehoord. Een strenge opvoeding ging samen met dicht bij God leven (heb ik bij mijn moeder duidelijk gemerkt) en een centrale plek voor genade (in de preken van mijn vader). Van de botsingen die dit in mijn eigen hoofd en hart opleverden heb ik veel geleerd. Ik prijs God die mij dwars door alles heen heeft vastgehouden en in wie ik een vast vertrouwen heb. Leven van genade staat boven aan in mijn dagelijks leven. Genade is veel meer dan vergeving van mijn zonden. Het typeertvoor mij Gods houding en blik en hart. Genade is levens veranderend. Wie ben ik? Ik ben Jaap, door God geschapen en geliefd. Hij is mijn Vader, ik ben zijn zoon en zo wil ik mens zijn: man voor Hettie, vader voor onze zoon en dochter. Zo wil ik naar andere mensen kijken. Het mooiste is om met genade naar anderen te kijken en ik baal het meest van de momenten dat ik dat niet doe.

Ik houd van buiten zijn. Wandelen of spelen met onze hond, een levenslustige border collie, of bij de vogels in de volière. Soms ook in combinatie met lekker bezig zijn in de tuin. Heerlijke plek om te ontspannen en met God te praten.

De periode in Zwolle is voor mij persoonlijk buitengewoon boeiend. Sinds de zomer van 2006 woon en werk ik hier. Ik heb veel van God mogen ervaren en zie het als een zegen dat ik samen met anderen bezig mag zijn met wat het betekent om missionair te zijn als gemeente. Mijn visie op kerk zijn is er door gegroeid. Onder het hoofdstuk groeien kun je daar meer over lezen. In het verlengde van bovenstaande zie ik het als mijn roeping en taak om de hele gemeente te laten zien wie God is, wat genade betekent en hoe iedereen bij hem in beeld is. Dat doe ik in mijn preken en voorgaan in samenkomsten, maar ook persoonlijk in pastoraat. Naast voorgaan en spreken in kerkdiensten en het pastoraat draag ik graag mijn steentje bij om handen en voeten te geven aan onze visie/missie ‘Hart voor de stad’ met de kernwaarden van onze gemeente.

In het huis waar wij wonen als gezin staat ergens in ‘de tussenkamer’ een orgel: hier duik ik achter voor ontspanning. Vroeger heb ik veel orgel gespeeld. Daar kom ik al jaren niet meer aan toe. Maar het blijft een prachtig instrument. En psalmen en gezangen spelen maakt deel uit van mijn spiritualiteit.

Je kunt contact met mij opnemen via onderstaande gegevens:

E-mail: jaapophoff@gkvzwollenoord.nl
Telefoon: 038 421 31 00
Website: www.huisvanvrede.nl

Website door Inxpact